2016 – Mansholt

Mansholt van Tjeerd Bischoff (2014)

Sicco Mansholt is een belangrijke man in de periode direct na de tweede wereldoorlog. Hij heeft  aan het begin gestaan van grote ontwikkelingen in de agrarische wereld. Het begrip “schaalvergroting” is door hem in de landbouw gebracht: er was voedsel nodig, dus er moest geproduceerd worden.
Jaren later is hij gaan twijfelen. Wat toen een goede beslissing leek te zijn, veel produceren op de korte termijn, is op langere termijn, met nieuwe inzichten en belangen, voor hem niet meer de enige juiste weg. Deze ommekeer kwam na het rapport van de Club van Rome. Inmiddels is hij dan al 65 jaar en in de “herfst” van zijn leven.

Mansholt is geschreven door Tjeerd Bischoff en is gespeeld door Ben van Leeuwen, Liesbeth de Groot, Anne-Marie de Groot-Wesselingh, Bart de Roo, Roos Durenkamp en Sophie Dekker. De regie was van Klaas Bolhuis.

Onder Ons heeft als eerste amateurvereniging dit fascinerende en nog altijd actuele stuk gespeeld.

recensie_mansholt

Recensie Groene Hart Koerier