2020 – De Jossen

DE JOSSEN
Val en revival der saamhorigheid
Auteur: Tom Lanoye

Regie: Klaas Bolhuis
Spelers: Anne-Marie Wesselingh, Ben van Leeuwen, Koen de Boer, Marten Venema, Marja van Wetten.

Decor, poppen en rekwisieten: Marcel Frissen
Muziek: Michael van Hoogenhuyze
Techniek: Nico Wesselingh

Datum Entree
donderdag 27 februari Try-out € 7
vrijdag 28 februari Première € 10
zaterdag 29 februari Voorstelling € 10

De entreeprijs is inclusief een consumptie.
De voorstellingen beginnen om 20.30 u.
Plaats: Pleyn 68, Rijndijk 92, 1394AJ Hazerswoude

Reserveren is gewenst. Ga daarvoor naar dit formulier.
Telefonisch reserveren: Anne-Marie: 06 55876875

Meer info: Ben van Leeuwen 0611266169 of info@toneelvereniging-onderons.nl.

December 2019
Het is kerst en zondagavond hadden we de tweede of derde repetitie voor “DE JOSSEN”.

Na HIN UND HER van vorig jaar begon onmiddellijk de zoektocht naar een waardig vervolg. Heel lang ben ik bezig geweest om iets te maken gebaseerd op de KLUCHT VAN DE KOE. Maar ik kreeg de stikstof en zuurstof niet helemaal dampend op een rijtje. Marja van Wetten voelde het aan en stuurde enzymen: een lijstje met mogelijke stukken. Aangenaam verrast, doorgestuurd naar het hoofdkantoor en vervolgens op de stapel gelegd. Weer twee weken later rijdt Marja mij klem op de Oude Rijn in Leiden en vraagt waarom wij nog geen super-enthousiaste reactie hebben gegeven op het stuk “DE JOSSEN” . Dit gaat over alles, het is heel gek,  fantastisch en volkomen raar. Anne-Marie wordt gebeld en zij en ook ik lezen “DE JOSSEN” opnieuw.

Zodoende  dit seizoen Ben van Leeuwen(vreselijk dat Belgisch en bovendien is ) als Jos, Marten Venema (bezig met waar ik op moet reageren en strak of precies en op het juiste tempo dus ) als Jos, Anne-Marie de Groot-Wesselingh (prachtig dat Belgisch en zin wil ik zeker zeggen)als Jos, Koen de Boer( zin moet hij zeggen want dat is wel helemaal logisch) als Jos en Marja als (ik luister bijna en deze klopt weet ik wel laat mij nou even) Jos in DE JOSSEN van de Belgische auteur, acteur Tom Lanoye.

Graag tot eind februari,
Klaas Bolhuis