2023 – KRAS

Bekijk hier de video van KRAS!

Prinsengracht, Amsterdam. Eind jaren tachtig. Elke nacht haalt ‘een dief of zoiets’ het huis van Ina (halverwege de zeventig, jaren geleden gescheiden van een kunsthandelaar) behoorlijk overhoop. Iedere dag komen haar kinderen langs om een poging te doen de chaos op te ruimen. Een alleenstaande dochter, twee zoons met relatieproblemen  en een nakomertje met een overgevoelige ecologische antenne. De kinderen (en hun aanhang) slepen allerlei problemen mee het huis in. Maar wat is er eigenlijk weg?

‘KRAS’ is een absurdistisch en tegelijkertijd herkenbaar stuk in alledaagse taal. Een mooie, poëtische toneeltekst van Judith Herzberg.

Zaterdag 6 maart waren Gideon Roggeveen en Ben van Leeuwen studiogast bij het programma Cultuur071 van radio Sleutelstad. Deze uitzending kun je HIER terugkijken!

KRAS
Auteur: Judith Herzberg
Regisseur: Gideon Roggeveen
Opvoeringsdata: 10, en 11, aanvang 20.15 u. 12 maart aanvang 14.30 u.  in Pleyn 68, Rijndijk 92, Hazerswoude-Rijndijk
25 maart, aanvang 14.30 en 20.15 u. Nieuwplaatz, Sumatrastraat 201, 2315 BD Leiden. 
Toegang €15. Een consumptie (koffie/thee) gratis, met koekje. Online reserveren via onze site is verplicht
Decor: Roos-Marijn Kinkel
Art-work: Ben van Leeuwen, Gideon Roggeveen, William Turner
Spelers: Sophie Dekker, Marten Venema, Marja van Wetten, Tansja Kormeling, Ben van Leeuwen, Ydette van Heck, Janneke Baars, Koen de Boer, Anne-Marie Wesselingh, Bart de Roo

PARKEREN 
Hazerswoude-Rijndijk
: Bij Pleyn 68 kun je gratis parkeren naast en achter het gebouw.
Leiden:
In de Sumatrastraat en aangrenzende straten kun je betaald parkeren.
Zone B1 betaald parkeren zaterdag  9.00 – 19.30 uur. Daarna vrij parkeren.
Uurtarief: €2,80 minimaal bedrag: €0,20. 

Judith Herzberg
‘’Uiteindelijk gaan zowel mijn gedichten als mijn toneelstukken misschien vooral over hoe stom alles in de wereld is geregeld, hoeveel misverstanden er bestaan, hoe verkeerd alles altijd weer uitpakt, maar ook hoe grappig alles is. Hoe goed bedoeld het vaak ook is, mensen doen elkaar toch maar de raarste dingen aan.”