2023 – KRAS

Prinsengracht, Amsterdam. Eind jaren tachtig. Elke nacht haalt ‘een dief of zoiets’ het huis van Ina (halverwege de zeventig, jaren geleden gescheiden van een kunsthandelaar) behoorlijk overhoop. Iedere dag komen haar kinderen langs om een poging te doen de chaos op te ruimen. Een alleenstaande dochter, twee zoons met relatieproblemen  en een nakomertje met een overgevoelige ecologische antenne. De kinderen (en hun aanhang) slepen allerlei problemen mee het huis in. Maar wat is er eigenlijk weg?

‘KRAS’ is een absurdistisch en tegelijkertijd herkenbaar stuk in alledaagse taal. Een mooie, poëtische toneeltekst van Judith Herzberg.

KRAS
Auteur: Judith Herzberg
Regisseur: Gideon Roggeveen
Opvoeringsdata: 10, en 11, aanvang 20.15 u. 12 maart aanvang 14.30 u.  in Pleyn68, Rijndijk 92, Hazerswoude-Rijndijk
25 maart, aanvang 14.30 en 20.15 u.in Leiden. De locatie volgt nog
Toegang €15. Een consumptie (koffie/thee) gratis, met koekje. Online reserveren via onze site is verplicht
Decor: Roos-Marijn Kinkel
Art-work: Ben van Leeuwen, Gideon Roggeveen, William Turner
Spelers: Sophie Dekker, Marten Venema, Marja van Wetten, Tansja Kormeling, Ben van Leeuwen, Ydette van Heck, Janneke Baars, Koen de Boer, Anne-Marie Wesselingh, Bart de Roo

Judith Herzberg
‘’Uiteindelijk gaan zowel mijn gedichten als mijn toneelstukken misschien vooral over hoe stom alles in de wereld is geregeld, hoeveel misverstanden er bestaan, hoe verkeerd alles altijd weer uitpakt, maar ook hoe grappig alles is. Hoe goed bedoeld het vaak ook is, mensen doen elkaar toch maar de raarste dingen aan.”