2024 – Een vlinder van sneeuw

Bekijk hier de video van de voorstelling!

Een vlinder van sneeuw (of Wie is Harry?) is een zwart komische, labyrintische voorstelling over wat er eerst was, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was. Of andersom. Zoiets. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen.

In zes hoofdstukken, die soms niets en dan weer alles met elkaar te maken lijken te hebben komt een uiteenlopend gezelschap voorbij. Van een puissant rijke oude dame tot een vuilnisman, en van een veganistisch meisje tot een barbecueënde beveiliger. Ieder met eigen voornemens, dromen, verwachtingen, intenties of verlangens. Wat ze aanzet tot actie in de hoop een betere samenleving te creëren, met alle gevolgen van dien. Een vlinder van sneeuw is een vertelling over hoe de kleinste vleugelslag van een vlinder kan uitgroeien tot een orkaan.

Onder Ons gaat op zoek naar oorzaak en gevolg, probeert te reconstrueren wat er eerst was en wat daarna, en bekijkt vanuit verschillende perspectieven hoe in deze caleidoscoop alles elkaar beïnvloedt. Tot we weer terug zijn bij waar het allemaal begon. Of was dat later?

Spel:
Janneke Baars
Koen de Boer
Sophie Dekker
Chris Flinterman
Anne-Marie de Groot – Wesselingh
Ydette van Heck
Tansja Körmeling-Boxelaar
Marten Venema
Marja van Wetten

Muziek:
Ben van Leeuwen
Karel Das

Tekst:
Jannemieke Caspers

Regie:
Gideon Roggeveen

Decor & animatie:
Roos-Marijn Kinkel

Techniek:
Nico Wesselingh

Ondersteuning:
Maria Baars-Koot