Festival Onderuit

Terug van weggeweest

Onderuit is een tweedaags festival met theater, dans, muziek, poëzie en beeldende kunst in het Groene Hart. In de polder van de Lagewaard, vlakbij Alphen aan den Rijn. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Een opzienbarende mix van theater, performance, muziek en beeldende kunst met de polder als decor.
Festival Onderuit 2024 is er in het weekend van 25 en 26 mei, op en rondom boerderij Groot Rozenburg aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn. Deze groene omgeving inspireert straks de deelnemers én bezoekers tijdens een festival vol verrassende voorstellingen. Laat je verwonderen, prikkelen, opzwepen of juist kalmeren, verwarren en confronteren door theater, muziek, poëzie, dans en beeldende kunst. Geen gewone podia maar op bijzondere locaties, op plekken waar je normaal niet zomaar kunst en theater tegenkomt. Op een kar achter in het weiland, naast de silo, tussen de hooibalen of in de melkput. Op het festivalterrein zijn workshops, kleinere optredens en er zijn (lokale) hapjes en drankjes.

Naast dit festival zijn er in de omgeving ook bijzondere kunstwerken in het landschap geplaatst waarvoor beeldend kunstenaars zich laten inspireren door de omgeving. De werken zijn ook in de weken voor en na het festival te bekijken voor fietsers en wandelaars

Koop hier je tickets (à 15 euro) voor Festival Onderuit. Kies op welke dag je naar het festival wil komen, of koop een passe-partout en je bent beide dagen welkom. Op vertoon van je tickets krijg je bij de kassa een stempel waarmee je in en uit kunt lopen. Met deze stempel kun je ook de voorstellingen bezoeken.

Let erop dat niet alle programma-onderdelen op beide dagen zijn geprogrammeerd. Kom je speciaal voor een voorstelling of artiest kijk dan even bij het programma of die er ook is op de dag van jouw keuze.